Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας ΤΑΟΛ | As Lefkadas Taol

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΤΑΟΛ” για «Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας»

        Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» σε απάντηση της από 23-2-2021 ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας» κάνει γνωστά τα εξής :

       Τα μέλη των Συνεταιρισμών, είναι μέλη μιας επιχείρησης, που είναι ο συνεταιρισμός τους και  έχουν υποχρέωση να γνωρίζουν τις διατάξεις του καταστατικού τους και σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από όλα αυτά, έχουν υποχρέωση να συναλλάσσονται με το συνεταιρισμό τους, ανεξάρτητα αν το επιβάλει ο νόμος ή όχι. Ο νομοθέτης αναγκάστηκε προκειμένου να συνετίσει τα μέλη των συνεταιρισμών, από το έτος 2011, δηλαδή πριν από 10 χρόνια να υποχρεώσει τα μέλη να παραδίδουν την παραγωγή τους στον συνεταιρισμό και να προμηθεύονται τα εφόδιά τους και τα οικιακά χρειώδη τους  άλλως να πάψουν να είναι μέλη,  διότι στρεβλώνουν την σωστή λειτουργία του συνεταιρισμού.

        Σύμφωνα με τον νόμο έχουμε υποχρέωση να διαγράψουμε τα μέλη τα οποία δεν είναι ενεργά, αδιαφορούν για την ευημερία του Συν/σμού και υπάρχουν μόνο για να αλλοιώνουν τις απαρτίες  και τις πλειοψηφίες. Η Διοίκηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο και αυτό θα κάνει. Αυτοί που ίδρυσαν τον συνεταιρισμό ήταν ενεργά μέλη, βρίσκονταν καθημερινά στον συνεταιρισμό, ενδιαφέρονταν για την ευημερία  του, διότι ο συνεταιρισμός τους ανήκε. Ο Συνεταιρισμός ανήκει στα μέλη του και όχι σε λαϊκές,  κομματικές συνελεύσεις ή σε όλους τους  αγρότες της Λευκάδας. Ανήκει μόνο στα ενεργά μέλη του.  Διεθνώς υποστηρίζεται ότι ούτε το κράτος , πολύ δε περισσότερο, οι κομματικοί σχηματισμοί έχουν σχέση με τους συνεταιρισμούς.

         Οι συνεταιριστές, όταν έχουν αντιρρήσεις απαντούν ,με όρους επιχείρησης στον συνεταιρισμό τους και όχι με   δημόσια  μανιφέστα, που ανεπιτυχώς βεβαίως,  για τους νοήμονες , προσπαθούν να επιβάλουν,  οι μη σχετιζόμενοι με την συνεταιριστική επιχείρηση , την λειτουργία της οποίας προδήλως αγνοούν.

                                                                                    Λευκάδα 24-2-2021

                                                                                 Δ.Σ. «ΤΑΟΛ»

Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας “ΤΑΟΛ”

Ποιότητα προϊόντων και αποτελεσματική εξυπηρέτηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ