Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας ΤΑΟΛ | As Lefkadas Taol

Ανακοινώσεις

Διαμαρτυρία για αποκλεισμό από πράσινο τρύγο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» διαμαρτύρεται έντονα για τον αποκλεισμό  των ποικιλιών «ΒΕΡΤΖΑΜΙ» και «ΒΑΡΔΕΑ» από τη λίστα των ποικιλιών που συμμετέχουν στο μέτρο του πράσινου τρύγου.  

Μολονότι είναι ποικιλίες που καλλιεργούνται σε μικρή έκταση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα εν τούτοις καλλιεργούνται στο σύνολο του νησιού και δίνουν οίνους ΠΓΕ.

Θεωρούμε ότι ο πράσινος τρύγος θα έπρεπε να περιλαμβάνει  τις ανωτέρω ποικιλίες και να απευθύνεται στους αμπελοκαλλιεργητές αυτών, διότι και αυτοί επλήγησαν  από την πανδημία του Κορωνοϊού Covid-19 .

Για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ την παράταση του μέτρου «πράσινος τρύγος» και  την ένταξη  των ανωτέρω ποικιλών σ΄αυτό, χωρίς το περιορισμό η καλλιεργήσιμη έκταση να είναι ίση ή μεγαλύτερη των 30 στρεμμάτων . Στην αντίθετη περίπτωση   οι αμπελοκαλλιεργητές μας θα υποστούν μεγάλη ζημιά διότι δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα σταφύλια τους στον επερχόμενο τρύγο, λόγω του ότι  τα τοπικά οινοποιεία έχουν τεράστια αποθέματα κρασιού.

Λευκάδα 29-06-2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας “ΤΑΟΛ”

Ποιότητα προϊόντων και αποτελεσματική εξυπηρέτηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ